Daimler DS420 Vanden Plas

Uitgebreide fotopresentatie: KLIK HIER
Een bod uit brengen of vragen stellen: KLIK HIER

Daimler DS420 Vanden Plas, ook bekend als de Daimler Limousine. Deze vroege DS420 werd met de hand gemaakt bij Vanden Plas in Kingsbury Londen. Pure chique luxe straalt de DS420 nog steeds uit en de Daimler kan dus ook uitstekend ingezet worden als bijvoorbeeld ‘trouw’-auto en in de hotel business. De zes-cilinder-lijnmotor van 4.2 liter loopt goed en de automatische versnellingsbak functioneert.

Deze mooie vrijwel geheel complete auto verdient een grondige restauratie en zal daarna een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen. Een van de twee benzinetanks ontbreekt, maar verder is de auto compleet. Ook het interieur is origineel en compleet, maar moet worden gerestaureerd. Het is niet verwonderlijk, gezien de klasse-uitstraling van de Daimler, dat deze limo’s populair waren bij diverse koningshuizen. (Bijvoorbeeld in Zweden, Groot Brittanië en Denemarken). Zelfs in de bioscoop kwam je de Daimler DS420 regelmatig tegen, zoals in James Bond (Tomorrow Never Dies), De ‘Da Vinci Code’ en ‘The Omen’.