Fotorapportage: Klik Hier
Snel bod: https://goo.gl/qtkYdA

Uit het Franse Nanterre komt deze Simca 8-1200 van 1950. De 1221 cc 4 cilinder motor, die later ook in de Simca 9 Aronde werd gemonteerd) loopt goed. Schakelen, remmen, electra, alles werkt naar behoren bij deze Simca. (met Nederlands kenteken en papieren)

Een antal jaren geleden met liefde gerestaureerd en dat merk je aan alles. De auto is mooi compleet. Alleen het achterportier mist een klein sierstripje. In de auto-encyclopedie staat hij vermeld als ‘familie-saloon’, een compacte gezinsauto met vier deuren. Het ontbreken van de central pillar tussen de voor en de achterdeur zorgen voor een riante instap.

De ‘8’ werd in zijn tijd geprezen om het comfort en het zuinige verbruik, alsook zijn pittige prestaties. Kortom, een eigenzinnige auto met een mooie klassieke vintage uitstraling die je maar heel zelden ziet rijden.